Yoni ei

yoni ei geboord touwtjeEen yoni ei is een mooie edelsteen die in een eivorm is gesneden en gepolijst om in de vagina te worden gedragen.

Geschat wordt dat vrouwen al meer dan 5000 jaar met stenen eieren oefenen. Keizerinnen en concubines van het Koninklijk Paleis van China gebruikten uit jade gesneden eieren om toegang te krijgen tot seksuele macht, sensualiteit te wekken en verbazingwekkende gezondheid te behouden tot op hoge leeftijd. Tot voor kort was deze oude, geheime praktijk alleen beschikbaar voor leden van de koninklijke familie en voor een select aantal taoïstische beoefenaars.

'Yoni' is een Sanskriet woord voor de vrouwelijke geslachtsdelen dat 'heilige ruimte' betekent. Het symbool wordt al sinds de oudheid in oosterse culturen aanbeden voor het schenken van leven, creativiteit en liefde. We zullen de term 'yoni' gebruiken om waardering en erkenning te brengen - zo vaak ontbrekend in de westerse cultuur - aan de creatieve kracht die dit magische deel van het vrouwelijk lichaam bezit.

Voordelen bij het gebruik van een yoni ei

 • Helpt jouw vrouwelijke seksualiteit en kracht ontwikkelen en geeft meer zelfvertrouwen
 • Je leert je lichaam en yoni beter kennen en het zal jou hierdoor ook op spiritueel vlak doen groeien
 • Werkt libido verhogend omdat de seksuele energie vrijer kan stromen door versterking van je volledige seksuele regio
 • yoni ei voordelenVerhoogt de bloedcirculatie in en rond de yoni, met als gevolgen:
  - betere weerstand tegen infecties en schimmels
  - helpt bij incontinentie
  - minder kans op problemen met cervix, baarmoeder of eierstokken
 • Maakt de bekkenbodemspieren sterker, meer nog in combinatie met Kegel oefeningen
 • Meer controle over en bewuster gebruik van de bekkenbodemspieren tijdens seksuele activiteit
 • Mogelijkheid om een orgasme te bereiken neemt sterk toe, in het bijzonder een vaginaal orgasme zonder penetratie
 • Verhoogt de natuurlijke lubricatie van de yoni
 • Helpt bij het balanceren van de oestrogeen niveaus
 • Vermindert symptomen van premenstrueel syndroom, menstruele krampen en verkort de duur van de menstruatie
 • Versnelt de hersteltijd van de yoni na een geboorte
 • Kan helpen bij onvruchtbaarheidsproblemen

Voorbereiding op het dragen van een yoni ei

Vind je het spirituele aspect van het gebruik van een yoni ei belangrijk, dan kan je ter voorbereiding van het inbrengen van het eitje dit ook eerst energetisch reinigen, opladen en je er vervolgens mee verbinden.

yoni ei reinigen palo santoDoor je yoni edelsteen energetisch te reinigen, verwijder je alle negatieve energie die de steen misschien heeft opgepikt voordat deze naar je toe kwam. Een manier om je yoni ei te zuiveren is door salie of palo santo te verbranden. Beweeg hiermee rondom je yoni ei zodat de rook de negatieve energie van het ei en de omliggende omgeving kan absorberen. Doe dit voor een 20-tal seconden.

Nadat je je yoni ei hebt gereinigd, wil je het opladen. Een edelsteen verliest nooit zijn aardse energie, maar het is altijd een goed idee om deze wat extra kracht te geven. Hiervoor kan je jouw yoni ei opladen in zon- of maanlicht. Laat de steen een paar uur liggen of zolang je denkt dat nodig is.

Je bent bijna klaar om met je oefening te beginnen, maar probeer eerst verbinding te maken met je yoni ei. Stel je intenties in voor wat je tijdens je reis wilt bereiken. Houd de steen in jouw handpalmen en zeg deze hardop of in je hoofd. Herhaal de intenties totdat je voelt dat ze zijn ingesteld.

Hoe breng ik het yoni ei in?

Het inbrengen van jouw yoni ei is vergelijkbaar met het gebruik van een tampon, heel eenvoudig dus. We raden aan om het met de punt naar beneden te plaatsen, maar beide kanten zijn prima. 

yoni ei touwtjeVoor beginners is het aangeraden om een yoni ei met een geboord gat te gebruiken, zodat je er een touwtje kan aan vastbinden om het ei eenvoudig weer uit de yoni te kunnen halen. Wil je het naar een next-level brengen, bind dan een extra gewicht aan het touwtje voor een rondje vaginaal gewichtheffen! 

Maak je geen zorgen, je yoni ei kan niet vast komen te zitten! Het kan alleen zo ver gaan als je baarmoederhals, die fungeert als een muur, waardoor het ei in het vaginale kanaal blijft. 

Hoe gebruik ik het yoni ei?

Zodra je yoni ei is ingebracht, zijn er een paar verschillende manieren om het te gebruiken:

Oefeningen

Het meest voorkomende gebruik van het yoni ei of jade ei is het versterken van vaginale spieren door Kegel oefeningen. Breng eenvoudig jouw yoni ei in en trainen maar!

Mediteren

Gebruik het yoni ei om te mediteren, houd haar in je handen, in je yoni, bovenop je baarmoeder of waar je ook voelt dat ze nodig is. Begin te ontspannen, maak je geest leeg en maak contact met je spirituele zelf. Laat de energieën door je yoni ei en jezelf stromen.

Yoni ademhaling

De praktijk van het verbinden met je yoni en seksuele energie. Steek je yoni ei in je vagina of houd je yoni ei op je baarmoeder, begin in te ademen en uit te ademen met je geest en lichaam gericht op je yoni. Trek dan tegelijkertijd je vaginale spieren samen terwijl je inademt, en laat tijdens het uitademen je vaginale spieren los. Zorg ervoor dat je synchroon knijpt en ademt. Gebruik deze tijd om je op jezelf, je lichaam en je seksuele energie te concentreren en je vrouwelijke kant naar voren te brengen.

Seksueel plezier

Dit kan je het beste doen met een kleiner ei. Plaats jouw yoni ei en breng het in een comfortabele positie. Probeer het een duwtje te geven in de g-spot regio. Speel en geniet van het plezier dat dit brengt. Zorg ervoor dat het yoni ei niet met teveel druk op jouw baarmoederhals komt om pijn of kneuzingen te veroorzaken.

Hoe verwijder ik het yoni ei?

Voor wie een geboord ei met touwtje gebruikt, is het verwijderen van het ei heel eenvoudig. Trek simpelweg zacht aan het touwtje en het yoni ei glijdt soepel naar buiten.

Wie een ongeboord ei en dus geen touwtje gebruikt, kan het volgende doen: ga in een diepe squat positie zitten en duw het yoni ei eruit met je vaginale spieren. Indien nodig, kan je jouw vingers gebruiken om het ei eruit te scheppen of proberen via een kleine sprong op en neer. 

Tips en aandachtspunten

 • Houd het yoni ei niet voor langere periodes binnen (bv. tijdens slapen), dit kan de spieren overbelasten en zo krampen veroorzaken, wat dus niet veilig is. 5 tot 20 minuten oefenen per dag volstaat.
 • Wees erop voorbereid dat tijdens het niezen of hoesten het yoni ei naar buiten geduwd kan worden
 • Verwijder het yoni ei vooraleer u naar het toilet gaat zodat het er niet in terecht komt
 • Als u enig ongemak voelt, verwijder het yoni ei dan onmiddellijk
 • Het is afgeraden een yoni ei te gebruiken bij zwangerschap, menstruatie, blaasinfectie of andere ontstekingen

Yoni ei soorten

Yoni eitjes bestaan in heel wat verschillende varianten van kristal of natuurlijke edelsteen, een mooi bewijs van de enorme diversiteit van de natuur. Tijd voor jou om een keuze te maken. Dus hoe doe je dat precies?

Yoni ei soortenAllereerst is het uiterst belangrijk op te merken dat er geen fouten zijn bij het kiezen van jouw ei. Dit is geen test waarop je een score krijgt. Net zoals alles in de natuur om een reden bestaat, zo heeft elke steen een speciale en unieke functie. Daarom hoef je geen expert te zijn in metafysica of heling om te weten welke voor jou werkt. In plaats daarvan vertrouw je best op je intuïtie.

Rozenkwarts is de ultieme liefdessteen. Als één van de belangrijkste stenen voor werken met de hartchakra, opent dit zachte roze kristal het hart voor onvoorwaardelijke liefde - liefde voor jezelf, liefde voor familie, liefde voor vrienden en vooral romantische liefde. Omdat het een soort kwarts is, heeft het rozenkwarts yoni ei een hoge energie, die tegelijk ook kalmerend en rustgevend is.

Het is de ideale steen om mee van start te gaan en wordt omwille van zijn mooie roze kleur en eigenschappen heel vaak gekozen. 

De steen kan in verschillende maten en ook als set besteld worden in de webshop.

Daarnaast bestaan er nog heel wat andere soorten edelsteen zoals jade, obsidiaan, rode jaspis, tijgersoog, bloedsteen, aventurijn, lapis lazuli, opaal, amethyst, … Ze hebben elk hun specifieke eigenschappen en als één ervan jou roept, aarzel dan niet om ervoor te gaan!

Yoni eitjes van deze soorten kunnen op aanvraag besteld worden. Neem hiervoor contact op.

Hoe gebruik ik de yoni stick?

Yoni stick wandEen yoni stick bestaat uit kristal of een andere natuurlijke edelsteen en kan gebruikt worden voor liefdevolle zelfbevrediging, manifestatie en genezing van binnenuit terwijl je jezelf een yoni massage geeft.
De yoni stick is bijzonder nuttig voor het opnieuw gevoeliger maken van de cervix, wat de mogelijkheid om een cervicaal orgasme te beleven sterk doet toenemen. Spijtig genoeg weten weinig vrouwen over het bestaan van dit zeer diepgaand, vredig, aardend en expansief orgasme dat jou voor een langere tijd in een toestand van extase kan brengen.

Bij het binnenbrengen van de stick in de yoni kan het gevoel van koel en zuiver gesteente tegen de hitte van je huid heel erg leuk aanvoelen. Je kan natuurlijk ook de stick eerst opwarmen, bv op je buik of onder de douche, als je dit niet aangenaam vindt. Maar deze wordt sowieso al snel lekker warm na het inbrengen.

Verschillende opties voor reiniging:

 • Goed afspoelen met warm water en wat pH neutrale zeep
  (let op: NIET in kokend water leggen)
 • Reiniging met azijn
 • Reiniging met 1 druppel etherische lavendelolie of tea tree olie

Een yoni stick is volledig vrij van giftige BPA’s en ftalaten, in tegenstelling tot vele plastic speeltjes.

De stick kan apart of in combinatie met één of meer eitjes besteld worden in de webshop.

Algemene info

Tantra massage algemene info

Voor wie is een massage nuttig?
Wat zijn de mogelijke effecten?
Hoe is het verloop en wat zijn de tarieven?

Yoni massage

Yoni massage

Ervaar de helende effecten van een yoni massage op vlak van gezondheid en seksualiteit in een harmonie van aanraking en energetisch werk.