Veelgestelde vragen

Voor welke problemen kan een tantra massage aangewezen zijn?

Vooral personen die onrustig, gestresseerd of getraumatiseerd zijn, zich niet goed in hun vel voelen of problemen van relationele of seksuele aard ondervinden, kunnen mogelijk veel baat ondervinden bij een behandeling.


Energie vrijmaken? Wat houdt dat precies in? Kan ik dit voelen?

Via o.a. ayurvedische massagetechnieken op de onderbuik wordt onze energie ontwaakt. Volgens de principes van tantra wordt deze energie tijdens de massage naar boven in het lichaam geleid, wat vrij intense sensaties kan veroorzaken. Je kan het beschrijven als een tinteling, een beetje zoals een slapende arm die plots weer een toevoer van bloed krijgt. Dit gevoel kan over het volledige lichaam voorkomen, maar meestal situeert het zich vooral in het hoofd en de armen.


Hoe verloopt een tantra massage?

  1. Verwelkoming + babbel (1e keer langer)
  2. Omkleden + in grote handdoek plaatsnemen op de futon (mat)
  3. Massage achterzijde (rug/benen/voeten)
  4. Massage voorzijde (borst/buik/armen/benen/voeten)
  5. Massage genitale zone – yoni massage | lingam massage (niet verplicht!)

Een yoni massage? Ik voel me hier niet comfortabel bij...

Soms is het een grote stap om een vreemd persoon toe te laten tot je meest intieme zone, waardoor dit géén verplicht onderdeel is. Het werken met energie kan vaak ook al zonder aanraking van de yoni zelf. Blokkades/trauma's worden echter veelal opgeslagen in de yoni. Na één of meerdere massages is de vertrouwensband dikwijls groot genoeg om deze stap te nemen en diepgaander te werken. Kortom: Jij bepaalt wat kan en niet tijdens de massage!


Wat is de minimum leeftijd voor een tantra massage?

De minimum leeftijd voor een tantra massage is 18 jaar. Indien je jonger bent, is begeleiding door een ouder nodig.