Soorten orgasmes

In Het vrouwelijk orgasme worden enerzijds problemen belicht die beletten dat vrouwen tot een orgasme komen en anderzijds hulpmiddelen en tips die het krijgen van een orgasme bevorderen.
Er wordt aangehaald dat je yin-yang balans een invloed kan hebben op het type orgasmes dat je beleeft, en in dit artikel gaan we hier verder op in.

Explosieve en implosieve orgasmes

Meestal hoor je spreken over 2 grote categorieën orgasmes: clitoraal en vaginaal. Deze duiden respectievelijk op de yang/explosieve en de yin/implosieve types orgasme. 

Explosieve orgasmes kunnen betrekkelijk snel opgebouwd worden en gaan gepaard met een verlies aan energie op het moment van het orgasme. Het clitoraal orgasme is hier het perfecte voorbeeld van en kan zeer goed vergeleken worden met het orgasme van de man. Het is heel vluchtig, een korte piek, waarna de zin in seks(ualiteit) aanzienlijk afneemt. De vrijgekomen seksuele energie wordt niet verspreid over de rest van het lichaam en gaat in dat opzicht verloren.

Implosieve orgasmes nemen tijd om op te bouwen en het niveau van energie in je lichaam stijgt gradueel. Dit zijn orgasmes die meestal intern in het lichaam opgewekt worden. Ze worden ervaren als expansief, krachtig en langdurig, waarna de zin in seks(ualiteit) niet afneemt. De stelselmatig opgebouwde energie gaat niet verloren en verplaatst zich doorheen het lichaam, bijvoorbeeld van de lagere (bekkenregio) naar de hogere chakra’s (hoofd). Dit kan zo intens zijn dat je even helemaal weg bent, op een ander niveau van bewustzijn. 

Hieronder worden de meest voorkomende en gekende types orgasme opgesomd die je als vrouw kan beleven.

Clitoraal orgasme

Het clitoraal orgasme wordt gekenmerkt door het ritmisch en onwillekeurig samentrekken van de spieren van de yoni en een warm, tintelend gevoel doorheen het lichaam. Dit duurt meestal maximum een 15-tal seconden en na dit orgasme is de clitoris meestal even té gevoelig om nog verder te stimuleren.

Een clitoraal orgasme is zo goed als altijd explosief. Enkel heel ervaren tantrische vrouwen zijn bedreven in het volledig belichamen van de energie ervan om het zo tot een implosief orgasme om te buigen.

Naast het afnemen van de zin om nog verder te gaan na dit type orgasme, is er tegelijk meestal geen gevoel van diepere voldoening. Het kan ook samengaan met minder gevoel van connectie met en minder interesse in de partner. Er hoeft zeker geen afbreuk te worden gedaan aan dit type orgasme, maar het kan interessant zijn om ook verder op ontdekking te gaan, vooral in het begin van het liefdesspel of jouw me-time momentje.

Borst- of tepelorgasme

De tepels zijn vaak heel gevoelig en staan in verbinding met de clitoris. Stimulatie van de tepels kan bijgevolg het perfecte voorspel zijn voor meer actie en plezier met jouw yoni. Maar het kan op zichzelf ook leiden tot een orgasme waarbij de bekkenbodemspieren samentrekken en een warm, aangenaam gevoel ontstaat ter hoogte van de hartregio.

Een borst- of tepelorgasme kan zowel implosief as explosief zijn.

Vaginaal orgasme

Het vaginaal orgasme is implosief en wordt vaak ook als verzamelnaam gebruikt voor andere types interne/implosieve orgasmes zoals het G-spot en cervicaal orgasme. Het vraagt vaak een tijd van 20 minuten of langer om de energie op te bouwen om tot dergelijke orgasmes te komen. Deze gaan gepaard met samentrekkingen van de vaginale spieren.

G-spot orgasme

G-spot orgasmes zijn grotendeels implosief. Het vraagt tot wel 30 minuten of langer om deze op te bouwen. Bij voldoende opwinding creëert stimulatie van de G-spot intens genot en energie die zich verspreidt doorheen het lichaam. Dit geeft een gevoel van diepe ontspanning en grote voldoening. De spieren van de volledige bekkenbodem trekken samen en soms leidt dit ook tot ejaculeren als vrouw (ook wel Amrita of Kalas genoemd). Daarnaast gaat dit vaak gepaard met het vrijkomen van emoties.

Cervicaal orgasme

Een cervicaal orgasme ontstaat door stimulatie van de cervix (= baarmoederhals). Het is een implosief orgasme waarbij de energie nog trager wordt opgebouwd dan bij een G-spot orgasme.

De cervix staat in connectie met het hart, waardoor dit een diepgaand gevoel van liefde en extase teweeg kan brengen. Tijdens dit intense orgasme verplaatst de energie zich via langdurige vibraties doorheen het lichaam, wat een mystieke ervaring kan zijn. Het zorgt voor bevrediging zowel op fysiek, emotioneel als spiritueel niveau.

Anaal orgasme

Voor een anaal orgasme is om te beginnen veel ontspanning en vertrouwen nodig. Het kan ontstaan na stimulatie van de anus zelf, een erogene zone die vol zenuwuiteinden zit, en diepe penetratie. De energie die vrijkomt is intens en kan zelfs gepaard gaan met stuiptrekkingen, dus moeilijk te controleren.

Is dit wel weggelegd voor mij?

Veel vrouwen denken dat ze enkel in staat zijn om clitorale orgasmes te beleven en dat vaginale orgasmes voor hen iets onbereikbaar zijn. Een groot deel van hen is hier echter wel degelijk toe in staat, maar komen omwille van verschillende redenen niet tot dit punt: 

  • Probeer eerst en vooral af te stappen van het hokjesdenken, je behoort niet tot de ene OF de andere categorie. Zeggen of denken dat iets niet kan, programmeert je geest en brein ook op die manier. Aangezien het orgasme daar ontstaat, heeft dit uiteraard een zéér grote invloed.
  • Een andere grote factor is simpelweg de duurtijd van het vrijen of masturberen. Om de meer diepgaande vaginale/implosieve orgasmes te beleven heb je vaak een half uur of meer nodig in de juiste sfeer. Spijtig genoeg kunnen of willen mensen zoveel tijd niet nemen voor zichzelf in de maatschappij van tegenwoordig, 
  • Het komt geregeld voor dat de partner de kennis, wil of ervaring niet heeft om zijn vrouw tot dit punt te brengen tijdens het vrijen.
  • Door traumatische voorvallen in het verleden kan het zijn dat je lichaam en geest blokkeren. Emotioneel lichaamswerk zoals bijvoorbeeld tantra massage, kan helpen om in het lichaam vastzittende energie van onvoltooide emoties vrij te maken en deze emoties nu wél te voltooien.

Wat is de link met tantra massage?

Kort gezegd zorgen zowel een implosief orgasme als tantra massage voor verspreiding van (seksuele) energie doorheen het lichaam.

Bij een implosief type orgasme en ook de opbouw ernaartoe, verspreidt de seksuele energie zich spontaan doorheen het lichaam tijdens fysieke stimulatie. 

Bij een tantra massage helpt de therapeut om via ayurvedische en tantrische technieken niet alleen seksuele, maar in eerste instantie ook pranische/universele energie vrij te stellen en te laten circuleren. Aangezien de seksuele energie krachtiger is, zorgt deze voor een verdere verdieping van het energetische lichaamswerk. Tal van factoren spelen een rol om tot een tantra massage met energetische effecten te komen, wat niet het onderwerp is van het huidige artikel.

Het kunnen beleven van meer diepgaande orgasmes start met meer aandacht voor en connectie met je lichaam en yoni. Een yoni massage kan zo helpen om je orgastisch potentieel aanzienlijk te vergroten.

Conclusie

Of het nu via (vooral implosieve) orgasmes of via een tantra massage gebeurt, verspreiding van seksuele energie doorheen je lichaam zorgt voor een resem aan positieve effecten voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Deze krachtige energie IS levensenergie en de invloed ervan reikt veel verder dan even een momentje van snelle bevrediging.

Laat ons eindigen met wat oude volkswijsheid die nog steeds opgaat:

One orgasm a day keeps the doctor away