Lingam massage

De lingam massage is geen massage op zich en maakt deel uit van de tantra massage. Hierbij wordt het volledige lichaam behandeld en kan de lingam massage als laatste onderdeel aan bod komen.

Het Sanskriet woord lingam is een spirituele term die duidt op de mannelijke geslachtsdelen en wordt gezien als een symbool van vruchtbaarheid. De lingam wordt vereerd in Tantra en wordt beschouwd als een belangrijk orgaan van energie en kracht. Tantra massage is een compleet systeem dat het hele lichaam aanpakt en niet verrassend ook de geslachtsdelen. Deze integrale benadering maakt deze therapie uniek en revolutionair en kan buitengewone effecten teweeg brengen.

lingam hindu sculptureDe eerste stap

In eerste instantie maken we in een tantra massage zoveel mogelijk blokkades van de chakra’s of energieknopen vrij. De hoofdchakra’s bevinden zich op de voorzijde van de romp. Zij zorgen voor een vlotte energiedoorstroom in je lichaam. Ontspanning en overgave zijn in deze fase heel belangrijk en daarom besteedt de therapeut eerst uitgebreid aandacht aan de oliemassage van het volledige lichaam. 

Tijdens het hele proces werkt de therapeut ook met pranische of kosmische energie van buitenaf. Daarom werken we tijdens de oliemassage ook boven en rond het lichaam zonder direct fysiek contact. Om een voldoende energiedoorstroom te bekomen kunnen vaak verschillende behandelingen nodig zijn afhankelijk van de ernst van de blokkades en de mogelijkheid tot overgave van de klant.

Belangrijkste doel van een lingam massage

Het belangrijkste doel van de tantrische lingam massage is het leren controleren van jouw seksuele energie en deze te gebruiken om tot een kwaliteitsvoller, energieker leven te komen. 

De seksuele energie, ook wel Ojas Shakti genoemd in het Sanskriet, is de meest krachtige energie in het menselijk lichaam. Ieder individu wordt geboren met een voldoende hoeveelheid ervan. Mannen verliezen echter deze seksuele energie bij ejaculatie. Door een lingam massage leer je deze energie in jezelf te gebruiken voor spirituele en persoonlijke groei. 

Tijdens de massage wordt deze energie opgewekt en leer je samen met de therapeut om de seksuele energie niet te laten wegvloeien via ejaculatie maar naar hogere chakra’s te brengen of te sublimeren. Eens deze energie voorbij jouw hartchakra komt, wordt zij omgezet in krachtige levensenergie die je helpt om je vitaler te voelen, meer creativiteit aan de dag te leggen, om het zelfhelend systeem te stimuleren, enzovoort. Daarom laten wij in een lingam massage nooit toe dat er geëjaculeerd wordt want dit betekent verlies van die levensenergie. Het is in een tantra massage net de bedoeling je gezonder en energieker te voelen, niet nog meer vermoeid! 

Lingam massage - méér dan een massage van de penis

Lingam massageIndien er tijdens de tantra massage voldoende energiedoorstroom mogelijk is, kan de therapeut samen met de klant beslissen om over te gaan tot de lingam massage. Deze massage heeft tot doel de blokkades in de lagere chakra’s vrij te maken. We merken dat zowel bij mannen als vrouwen uitgerekend de genitale zones heel erg verkrampt zijn en blokkades heel intens kunnen zijn. Tijdens de lingam massage worden drukpunten rond en op het geslachtsorgaan behandeld om deze blokkades vrij te maken. Deze handelingen zijn helemaal geen erotische handelingen die masturbatie tot doel hebben. Bij intense blokkades kunnen sommige handelingen zelfs pijn uitlokken. Communicatie tussen de therapeut en de klant is hierbij heel belangrijk. 

De seksuele energie die vrijkomt tijdens de lingam massage, wordt naar de hogere chakra’s geleid om te transformeren in levensenergie. Tijdens de eerste behandeling is het echter mogelijk dat er nog onvoldoende energiedoorstroom is waardoor deze seksuele energie blijft vastzitten en nog meer verkramping uitlokt. De therapeut kan bijgevolg beslissen om op dat moment nog niet over te gaan tot een lingam massage in de eerste plaats.

Invloed op het seksueel leven

De blokkades in de genitale zone liggen vaak aan de basis van frequent voorkomende seksuele disfuncties zoals impotentie, vroegtijdig ejaculeren, verminderde gevoeligheid, …  Een lingam massage kan deze klachten vaak oplossen of reduceren

Na verloop van tijd en door oefening krijgt een man meer en meer controle over zijn seksuele energie en uiteindelijk kan hij deze nieuw gevonden vaardigheid ook toepassen tijdens het bedrijven van de liefde. Nieuwe sensuele en spirituele hoogten liggen nu binnen handbereik en het zal mogelijk zijn om voor langere tijd te vrijen en multi-orgastisch te worden

Praktisch

Sta je er als man voor open om jouw beleving te verruimen en wil je ontdekken wat een authentieke tantra massage inhoudt, in tegenstelling tot de westerse vorm van tantra massage met klassieke happy ending?

Zie je momenteel lingam massage vooral nog in een seksuele context, lees dan zeker ook het blog artikel Verschillen tussen een tantrische en erotische massage.

Boek een afspraak via het aanvraagformulier en wij bezorgen jou deze vernieuwende ervaring.

Alle hier vermelde therapeuten gaan akkoord met de op de site vermelde ethische gedragscode.

Belangrijk

Er worden vele vormen van “Tantra massage” aangeboden. We willen duidelijk maken dat de lingam massage die wij aanbieden wordt gezien als een professionele, diep genezende, verjongende en herstellende therapie en GEEN erotische seksuele dienst voor het vervullen van seksuele verlangens en fantasieën.

Een lingam massage wordt enkel uitgevoerd indien er voldoende energiedoorstroom is. Daarom is het mogelijk dat hier tijdens een eerste behandeling nog niet toe gekomen wordt. Het is finaal de therapeut die beslist als de lingam massage kan plaats vinden en enkel mits expliciete toestemming van de klant. 

 

Lingam reflexology

Algemene info

Tantra massage algemene info

Voor wie is een massage nuttig?
Wat zijn de mogelijke effecten?
Hoe is het verloop en wat zijn de tarieven?

Afspraak

Tantra massage afspraak

Maak een afspraak en stel indien mogelijk reeds enkele data voor.

Getuigenissen

Tantra yoni massage getuigenissen

Lees enkele getuigenissen om een beter beeld te krijgen over de therapeuten en hoe een massage ervaren wordt.

Therapeuten

Tantra massage therapeuten

Ontdek meer over de verschillende therapeuten en hun achtergrond.

Video's

Tantra massage video's

Bekijk enkele video's om meer te zien en horen over tantra massage, waaronder ook een demo video van een sessie met Saskia.